YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 28 Nisan 2009

23. Yılında Çernobil Felaketi Unutulmadı

  • 27.04.2009 Radikal

    ANKARA - Çernobil faciasının 23. yılında dün odalar başkentte nükleer santrallere karşı açıklama yaparken, birçok ilde de çevreciler alanlardaydı.

    Türkiye Mimar Mühendisler Odaları Birliği Ankara İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sözcüsü Ramazan Pektaş, Türkiye Atom Enerjisi önünde yaptığı açıklamada, Türkiye’de nükleer santral kurulmasına ilişkin çalışmaları eleştirdi. “Nükleer ucuzdur, nükleer enerji sonsuzdur, tehlikesizdir’ ifadelerinin ‘yalan’ olduğunu savunan Pektaş, şunları söyledi:

    “En son yapılan ihalede görüldüğü gibi nükleer fahiş denecek ölçüde pahalıdır. Nükleer rezervler sonludur. Çernobil, Three Miles Island ve benzeri kazalarda görüldüğü gibi tehlikesiz değil, aksine çok ama çok tehlikelidir. Nükleer Santral Yasası’nı hazırlayanlar bir yandan kaza riski olmadığından bahsederken diğer yandan yaptıkları çalışmalarda kaza durumunda neler yapılacağı ile ilgili düzenlemeler yapmaktadırlar. Pahalı, yüksek riskli, dışa bağımlı, kirli bir yöntem olan nükleer enerjiden elektrik üretimi enerji sorununa çözüm değildir.”

    Sinop’ta ise yaklaşık 5 bin kişi, İnceburun’a kurulması planlanan nükleer ve termik santralleri protesto etti. Türkiye’nin dört bir yanından toplanan göstericiler, mitingde, ‘Çernobil’i unutma geleceğe sahip çık’ diye bağırdı. (Radikal, dha)

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu