YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2009

Sinop'ta Nükleer Santraller Protesto Edildi, Çernobil'de Ölenler Anıldı

  • 26.04.2099 Sesonline

    SİNOP - Çernobil Nükleer Santralı’nda meydana gelen kazanın 23'üncü yıldönümünde, Sinop’ta bir araya gelenler, Sinop İnceburun’a kurulması planlanan Nükleer ve termik santralleri protesto etti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan nükleer karşıtları, ‘Çernobil’i unutma geleceğe sahip çık’ diye bağırdı.

    Miting alanı nükleer karşıtı pankart ve afişlerle donatılırken, yapılan konuşmalarda santralın kente iş ve ekonomik katkı sağlayacağı yalanlarına inanılmadığı vurgulandı.

    Sinop Nükleer Karşıtı Platformu (NKP), 26 Nisan 1986 yılında Çernobil nükleer santralında meydana gelen kazanın 23'üncü yıldönümünde ‘Çernobil'i unutma, geleceğe sahip çık’ mitingi düzenledi. Sabah saatlerinden itibaren Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ve aralarında sendikalar, meslek odaları, yöre dernekleri ve çevrecilerin bulunduğu nükleer karşıtları, Uğur Mumcu Meydanı’nda toplandı. Gruplar halinde kente gelen yaşam savunucuları, ‘Sinop halkı yalnız değildir’, ‘Nükleer ölüm istemiyoruz’ sloganları attı. Alternatif enerji kaynaklarına yönelik Pankart ve dövizler de taşıyan nükleer karşıtları, alana gelirken, büyük alkış topladı.

    Haberin sayfasına ulaşmak için tıklayınız

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu