YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Nisan 2009

Cennet 'Yeniden' Koruma Sahasında

  • 14.04.2009 Cumhuriyet

    Çevre ve Orman Bakanlığı'nın İzmir Kuş Cenneti'nin ''Yaban Hayatı Koruma Sahası'' statüsünü kaldıran 2007 tarihli kararının, İzmir 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiği bildirildi.

    Ege Üniversitesi (EÜ) Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, yaptığı yazılı açıklamada, 245 farklı kuş türünün yaşadığı İzmir Kuş Cenneti'nin sahip olduğu koruma statülerinden biri olan ''Yaban Hayatı Koruma Sahası'' statüsünün, 2007 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından kaldırıldığını anımsattı.

    İzmir Kuş Cenneti'ni de barındıran Tekel Çamaltı Tuzlası'nın kiralanmasının önünü açmak amacıyla kararın alındığı iddia edilerek, iptali için Ege Doğa Derneği tarafından İzmir 3. İdare Mahkemesine açılan davanın sonuçlandığını belirten Prof. Dr. Sıkı, açıklamasında şunları kaydetti: ''Çevre ve Orman Bakanlığı'nın kararı iptal edilerek, İzmir Kuş Cenneti'ne tekrar Yaban Hayatı Koruma Statüsü kazandırılmıştır. Maliye Bakanlığı, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Çevre ve Orman Bakanlığı'nı karara saygılı olmaya ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünü de bu kararı en kısa zamanda uygulamaya davet ediyoruz. Alınan bu karar Kuş Cenneti'nin gelecek kuşaklara aktarılması için yasal bir güvence niteliğindedir.''

    Haberin sayfasına ulaşmak için

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu