YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2009

Küresel Isınmadan Buzul Çağına Doğru

  • 25.03.2009 Birgün
       
    Küresel ısınmanın olumsuz etkilerinin gelecek 10 ya da 20 yılda azalacağını belirten iklimbilimciler uyardı: Sıcakla mücadeleden sonra sırayı soğukla mücadele alabilir...

    İklim bilimciler, son yıllarda ‘küresel ısınma’ olarak adlandırılan iklim değişikliğinin tersine döndüğünü ve dünyanın soğumaya başladığını belirtiyor.

    Bir dönem Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA için de çalışmış olan klimatolog Roy Spencer, son 5 yılda küresel sıcaklık değerlerinin düşmeye başladığını söyledi.

    Küresel ısınmanın bir sonucu olarak arttığı belirtilen büyük hortum ve tayfunlardan son 5 yılda Kuzey Amerika’da sadece bir tane görüldüğüne dikkati çeken uzmanlar, bu rakamın son 30 yılın en düşük değeri olduğunu vurguluyor.

    Leibniz Deniz Bilimi Enstitüsü, Alman Max Planc Meteoroloji Enstitüsü ve Wisconsin Üniversitesi’nce yürütülen ayrı araştırmalarda da küresel ısınmanın gelecek 10 ila 20 yıl içerisinde azalacağı hatta sıcaklıkların düşmeye başlayacağı belirlendi.

    ‘Kutup ayısı' kriteri

    Araştırmalarda dikkati çeken bir başka bulgu ise kutup ayılarının sayısının artması. Uzmanlar, küresel ısınma nedeniyle soyları tükenme tehdidiyle karşı karşıya kaldığı söylenen kutup ayılarının sayısının son 10 yılda 12 binden 15 bine çıktığını vurguluyor.

    Haberin sayfasına ulaşmak için

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu