YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Mart 2009

Eğridir Gölü Yedi Rengine Kavuşacak

  • 06.03.2009 Radikal

    ISPARTA - Türkiye’nin en büyük tatlı içme suyu kaynağı olan Eğirdir Gölü’nü kirlilikten arındırmak ve gelecek nesillere aktarmak için Doğal Hayatı Koruma Vakfı ile Siemens’in destek verdiği projede adım atılmaya başladı.

    Doğal Hayatı Koruma Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Sedat Kalem, Isparta Valisi Ali Haydar Öner’i makamında ziyaret ederek, çalışma hakkında bilgi verdi.

    Eğirdir Gölü’nün sadece Isparta için değil, Türkiye açısından büyük önem arz ettiğini belirten Kalem, bu nedenle 250 bin Avroluk bir proje hazırlandığını söyledi.

    Kalem, her mevsim ve doğa koşullarında farklı renklere büründüğü için "7 renkli göl" olarak tanımlanan Eğirdir Gölü’nün korunmasına balıkçıların eğitimden geçirilmesiyle başlanacağını ifade etti.

    Projenin hayati önem taşıyan bir çalışma olduğunu bildiren Sedat Kalem, "Nasıl bir yol izlenecek, plan nasıl işleyecek, sorunlara ne yönde katkıda bulunulacak bu yönde bir harita çıkarılacak. Zaten üç yıldır Eğirdir Gölü ile ilgili alınan ciddi kararlar var ve bunlar da aşama aşama uygulanıyor. Bu çalışmaya biz de destek olacağız" diye konuştu.

    Isparta Valisi Öner de Eğirdir Gölü ile ilgili alınan kararların uygulanması konusunda kendisinin de kararlı olduğunu belirterek, "Doğayı korumak şart. Aksi takdirde kaybeden biz oluruz. Doğa, korumazsak gereğini yapacaktır" dedi.

    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=924889&Date=08.03.2009&CategoryID=85

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu