YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Mart 2009

"Yeşil Küre" Ödülleri

  • 03.03.2009 NTVMSNBC

    ANKARA-Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (TURÇEV) tarafından verilen ''Yeşil Küre'' ödülleri 7 Mart Cumartesi günü, Kayseri'de düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. TURÇEV Başkanı Mehmet Metin Çiftçi, yaptığı yazılı açıklamada, derneğin, Türkiye'nin doğal ve kültürel zenginliğinin korunması ve geliştirilmesini amaçladığını, bu doğrultuda çevre, kültür ve kentsel yaşam sorunlarının gazetecilik mesleği ekseninde gündeme taşınmasını ilke edindiği belirtti.

    Yeşil Küre ödüllerinin çevre, kültür ve kentsel sorunların çözümüne katkı sunan kişi ve kurumları teşvik etmeyi amaçladığını ifade eden Çiftçi, bu yıl ödüllerin, başarılı çevre uygulamaları ve politikalarının medyada haber oluş biçimleri gözlemlenerek, ''Kamu Çevresi'', ''Çevreci Kent'', ''Çevrenin Medyası'', ''Çevreci Üretim ve Geri Kazanım'', ''Sivil Toplumun Çevresi'', 'Çevrenin Siyaseti'', ''Don Kişot Jüri Özel Ödülü'' kategorilerinde dağıtıldığını kaydetti.

    Ödül almaya hak kazanan kişi ve kuruluşlar şöyle: ''Çevrenin Siyaseti kategorisi; Jüri Özel Ödülü, TBMM Başkanı KöksalToptan

    Kamunun Çevresi kategorisi; Tarihi Çevreyi Koruma Ödülü, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt.

    Çevreci Kent kategorisi; Vizyon Kent Ödülü, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki

    Çevreci Üretim ve Geri Kazanım kategorisi; Çevre Odaklı Sanayi İşletmeleri ve Üretim Bölgeleri Teşvik Ödülü, Çin-Kur A.Ş.

    Sivil Toplumun Çevresi kategorisi; Çevre Kapasite Geliştirme Teşvik Ödülü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu

    Çevrenin Medyası Kategorisi; Haber Merkezi Ödülü-Anadolu Ajansı, Televizyon-NTV, Gazete-Birgün Gazetesi, Dergi-Atlas Dergisi, Haber Görüntüsü-İhlas Haber Ajansı

    Don Kişot Jüri Özel Ödülü; Meslek Kuruluşu Ödülü Kıbrıs Basın-Sen,

    Geri Kazanım Emek Ödülü; Katık Dergisi''

    http://www.ntvmsnbc.com/id/24942608/

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu