21.02.2009 Haberanaliz
Greenpeace, belediye başkan adayları için iklim konusunda Türkiye'de belediyelerin nasıl bir politika yürütebileceğine ilişkin önerilerin yer aldığı "Küresel Isınmaya Dair Başlıca Tartışma Konuları ve Şehir Efsaneleri" isimli kılavuz hazırladı
Greenpeace'in "iklim değişikliği konusunda politika geliştirebilmeleri için" belediye başkan adaylarına yönelik hazırladığı kılavuzda, "Temiz enerjiye geçiş için hareket planı hazırlamak, temiz enerji yatırımlarına aracı olmak, güneş panelleri kullanımını yaygınlaştırmak belediyelerin yapabileceği uygulamalar arasında" denildi.
Kılavuzda, belediyelerin iklim koruma programları oluşturması için sonsuz olanaklar bulunduğu ifade edilerek, enerji verimliliği açığını kapatmanın hem orta vadede büyük tasarruf sağlayabileceği hem de dünya ikliminin korunmasına katkıda bulunacağı belirtildi.
Belediyelerin hareket planlarını kendi bina ve tesislerinden başlayarak kente yaymaları gerektiği anlatılan kılavuzda, şu öneriler yer aldı: "Önemli enerji tüketim alanları olan elektrik, ısınma ve ulaşımda tasarruf mümkün. Belediyeler bu tasarrufları bina yönetmelikleri toplu taşıma planları, eğitim programları yoluyla yapabilir. Temiz enerjiye geçiş için hareket planı hazırlamak, temiz enerji yatırımlarına aracı olmak, güneş panelleri kullanımını yaygınlaştırmak da belediyelerin yapabileceği uygulamalar arasında."
Dünyada iklim değişikliğini önlemek için harekete geçen yerel yönetimlerin azımsanamayacak bir sayıya ulaştığı belirtilen kılavuzda, bu konuda dünyadaki başarılı belediyelerden ve uygulamalarından örnekler verildi. Kılavuzda, iklim değişikliğiyle mücadele etmenin ekonomik kalkınmaya engel olduğu yönündeki görüşlerin "şehir efsanesi" olduğu ve gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.
http://www.haberanaliz.net/detay.asp?hid=38690
Norveç açıklarında kurulan Northern Lights tesisi, Avrupa’dan toplanan karbondioksiti Kuzey 2600...
Uluslararası Adalet Divanı, iklim değişikliğiyle mücadelede devletlerin hukuki sorumluluğunu tarihi...
İklim krizinin etkisiyle daha sık ve güçlü hale gelen tropikal fırtınalar, hava tahmininde yapay...
Coldplay, eski albümlerini geri dönüştürülmüş plastikten üretilen plaklarla yeniden yayımlıyor.
Net sıfır emisyon hedefinin ertelenmesi, dünyayı bin yıl sürecek aşırı sıcaklık dalgalarına mahkûm...
Bitkilerle yapılan fitomadencilik, çevreyi tahrip etmeden nikel üretmeyi mümkün kılıyor. madencilik...
Antarktika üzerindeki ozon deliğinin iyileşme eğilimi sürüyor. NASA, bu yıl ölçülen delik boyutunun...
İYTE ve Malezya’dan araştırmacılar, atık pamuk saplarından doğada çözünebilen, yüksek katma değerli...
TSKB Ekonomik Araştırmalar, COP30’un öne çıkan başlıklarını ve giden...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013