YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Şubat 2009

Van Gölü Ölmesin Diye Cenaze Namazı Kıldılar

  • 23.02.2009 Birgün

    Bitlisin Tatvan ilçesinde bir grup, Van Gölü’ndeki kirliliğe dikkat çekmek için iş yerlerinin kapısına ‘cenaze dolayısıyla kapalıyız’ yazıları asarak cenaze namazı kıldı. İmamın “Van gölünü nasıl bilirdiniz?” sorusuna cemaat ‘kirli bilirdik’ şeklinde cevap verdi.
    Namazı kıldıran temsili imam Sinan Aygül, “Bu temsili cenaze namazı, hem gölümüz için, hem tükenen umutlarımız için, hem de gelecek kuşaklara temiz bir göl bırakamayacağımız için kılındı” diyerek, kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı. Çocukluklarının en temiz ve en sıcak kalan hatıralarından birinin Van Gölü’nde yüzmek olduğunu belirten Aygül, “Benden sonraki kuşakların çocukları gölü, güzellikleriyle değil, tiksinti uyandıran kokusu ile hatırlayacaklar. Bugüne kadar konuyla ilgili birçok girişimimiz olmasına karşın gerekli ilgiyi uyandıramadık. Bu nedenle son bir umut olarak Van Gölü için cenaze namazı kılmaya karar verdik” diye konuştu.

    ‘Yetkililer ilgisiz’

    Van Gölü’nün kirlenmesine karşı mücadele veren www.bitlisnews.com adlı internet sitesi gönüllülerinden Nimetullah Atal ise, “Van Gölü’ne sahili olan belediyeler ve idari yöneticiler, yaşanan kirliliğe duyarlı değiller. Çeşitli önlemler alındığını hatta alınacağını sürekli basın organlarından takip etmemize rağmen göldeki kirlenmenin önüne bir türlü geçilemiyor” şeklinde konuştu. Daha önce, göldeki kirliliğe dikkat çekmek isteyen bir grup www.vangolukirlenmesin.com adlı internet sitesi kurmuştu.

    Van Gölü’nün kirlilikten kurtarılması için geçen sene www.vangolukirlenmesin.com sitesini kurduklarını belirten Tatvanlı 6 genç, yapılan siteye ve toplanan imzalara rağmen Van Gölü’nde herhangi bir çalışma yapılmadığını ileri sürüyor. Tatvanlı gençlerden Fırat Sevim, bu site ile Van Gölü’nü geçmişteki temiz günlerine döndürmeyi amaçladıklarını belirterek, “Herkesi duyarlı olmaya ve web sitesi üzerinde yaptığımız imza kampanyasına katılmaya davet ediyoruz” dedi. Sitenin başka  kurucularından Nimetullah Atal ise Van Gölü kirlenmesin girişiminin temel misyonunun, yeri doldurulamaz olan bu doğa harikasını yeniden kazanmaya dayandığını ifade etti.

    http://www.birgun.net/actuel_index.php?news_code=1235386550&year=2009&month=02&day=23

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu