YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Şubat 2009

Karayalçın Kömürü Değil, Güneşi Seçiyor!

  • 18.02.2009 Buğday

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, Murat Karayalçın Greenpeace'in "Güneş için Belediye Başkanları" girişimine katıldı. "Güneş için Belediye Başkanları" bildirgesini imzalayan Karayalçın, düzenlediği basın toplantısında çevre programını da açıkladı.

    Ankara Büyükşehir Başkan adayı Karayalçın, "Ankara'yı Ankaralıları sağlıklı bir yaşama kavuşturmak için bir dizi proje hazırladık. Bu projelerin ortak amacı, karbon emisyonunu azaltarak, Ankara'yı karbonsuz kent olmaya yaklaştırmaktır. Bu konuda kendimizi hem Ankaralılara hem de tüm dünyaya karşı sorumlu hissediyoruz. İşin uzmanlarından doğal gazın da o kadar masum olmadığını öğrendim. Karbonsuz bir kent yaratmakta tek başına doğal gaz çözüm olamaz. Ancak kömürden Ankara'yı kurtarmak gerekiyor" dedi ve ekledi, "Biraz önce imzaladığım deklarasyonun bana yüklediği görev yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaktır. Üç alanda hedef saptamalı! Enerji tasarrufu, yenilenebilir enerjilerin toplam enerji tüketimindeki payı ve karbon salım hedefleri. Bunun için de sadece belediyenin kaynakları değil üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının da dahil olduğu bir enerji konseyi kuracağız."

    İmzaladığı deklerasyonla Karayalçın, karbonsuz bir Ankara için çalışmayı taahhüt etmiş oldu. Böylece Türkiye'de ilk defa siyasi bir lider iklim değişikliği ile ilgili net bir politika taahhüt etmiş oldu.

    http://www.bugday.org/article.php?ID=2854

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu