YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2009

'İzinsiz Dikilen' Bin Fidan Bürokrasi Kurbanı...

  • 21.01.2009 CNN Türk

    Denizli'de Doğa ve Çevre Vakfı'nca Karahayıt-Pamukkale karayolu kenarına dikilen bin fidan bürokrasi kurbanı oldu. Fidanlar, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 'bölgenin SİT alanı olması ve fidanların izinsiz dikilmesi' gerekçeli kararıyla kesildi. Orman Bölge Müdürlüğü ise fidanların bilgileri dışında kesilmesinin suç teşkil ettiğini belirtti.

    Denizli Valiliği'nin bir yıl önce aldığı karar doğrultusunda Orman ve Çevre Vakfı, Pamukkale'yi ağaçlandırma çalışması başlattı.

    Çalışma kapsamında Karahayıt ve Pamukkale beldelerini birbirine bağlayan karayolunun kenarına  bin adet zakkum ve zeytin fidanı dikildi.

    Ancak Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, ağaçlandırma yapılan bölgenin SİT alanı olduğu gerekçesiyle fidanların kesilmesini istedi.

    Kurul ayrıca, fidanları diken vakıf hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Vakıf Müdürü Tarık Barbaros Plevne hakkında dava açıldı. Fidanlar da kestirildi.

    Pamukkale Belediye Başkanı Osman Akkulak, "Kes dediler, biz de kestik" dedi.

    Fidanların kesilmesi tepkilere neden oldu. Ormancılar, "Ha fidan kesmişsin ha adam öldürmüşsün" sözleriyle fidanların kesilmesini eleştirdi.

    Kesimin izinsiz olduğunu savunan Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.


     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu