YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Ocak 2009

Çevreciler Toplaşıp Arsaya Girdi!

  • 14.01.2009 Radikal

    LONDRA - İngiltere’nin en büyük havaalanlarından, başkent Londra’daki Heathrow’un üç numaralı pistinin inşa edilmesi planlanan arsanın, havaalanının genişletilmesine karşı çıkan Greenpeace tarafından satın alındığı ortaya çıktı. Sipson Köyü yakınlarındaki, bir futbol sahası büyüklüğündeki arsaya pistin yapılması halinde çevredeki yüzlerce evin yıkılması gerekiyor.

    Greenpeace, Heathrow’un genişletilmesi planları rafa kalkmadıkça, arsanın devlete veya havaalanının işletmecisi olan BAA’ya satılmayacağını açıkladı. Greenpeace yöneticisi John Sauven, Heathrow’un genişletilmesi planlarına ‘kalın’ bir çomak soktuklarını söyledi. Arsanın, oyuncu Emma Thompson, Muhafazakâr Parti milletvekili Justine Greening ve Liberal Demokrat milletvekili Susan Kramer’ın da aralarında bulunduğu üyeleri tarafından satın alındığını ifade eden Sauven, ne kadar para ödendiğiniyse açıklamadı.

    Greenpeace üyeleri havaalanının genişletilmesine, inen ve kalkan uçak sayısının artarak daha fazla gürültü ve çevre kirliliğine yol açacağı gerekçesiyle karşı çıkıyor. ‘Alışverişe’ katkısı olanlardan Oscar ödüllü oyuncu Emma Thompson, “Bu arsaya taşınıp sebze yetiştirmek zorunda kalsak bile vazgeçmeyeceğiz” diyor.

    Kimler destekliyor?

    Alanın genişletilmesini destekleyenlerse inşaat sürecinin yaklaşık 65 bin kişiye istihdam sağlayacağını ifade ediyor. Destekleyen grup, Heathrow’un sadece modernizasyonunun bile İngiltere’nin küresel taşıma haritasındaki yerinin ve Avrupa’daki rakipleri karşısındaki rekabet gücünün korunmasını sağlayacağını öne sürüyor.

    Dünyanın en işlek havaalanlarından Heathrow’un genişletilmesi konusundaki nihai kararın hükümet tarafından bu hafta açıklanması bekleniyor. Önceki gün alanda 1900’ler tarzında kıyafetler giyerek toplanan 250 kadar genişleme karşıtı, ellerindeki şampanyalar eşliğinde slogan atıp şarkılar söyleyerek planı protesto etti. Aynı anda İngiltere’nin kuzeyindeki Manchaster Havaalanı’nda da 50 kişi eylem yaptı. (aa)

    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=916948&Date=15.01.2009&CategoryID=85

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu