YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 07 Ocak 2009

Bedava Kömüre Tepki

  • 06.01.2009 Radikal

    ADANA Barosu Çevre ve Kentleşme Komisyonu Başkanı Çetin Berköz, bedava dağıtılan kalitesi düşük kömür nedeniyle Adana’nın ‘duman altı’ olduğunu belirterek, “Hava kirliliğinden akşamları sokakta yürüyemez, nefes alamaz duruma geldik” dedi.

    Baro Başkanı Aziz Erbek ve komisyon üyeleriyle birlikte bu konudaki görüşlerini aktaran Berköz, kalitesiz kömürlerin neden olduğu insan ve çevre kirliliğine dikkat çekti. Berköz, Adanalıların akşamları yakılan bedava kömürler nedeniyle duman altında yürümek zorunda kaldığını, üzerlerine is, kurum bulutları çöktüğünü söyledi. Halk sağlığını tehlikeye sokan bedava kömür dağıtımından derhal vazgeçilmesi gerektiğini, yerine elektrik enerjisinin ucuzlatılmasını öneren Berköz, şunları söyledi:

    “Adana bu yıla kadar havası tenefüs edilebilen nadir kentlerden biriydi. Ancak bu yıl bedava dağıtılan kalitesi düşük kömürle birlikte özellikle akşam saatlerinde sokaklarda yürümek, nefes almak bile imkansız hale gelmiştir. Uzmanlar, kontrolsüz ve kalitesiz olarak dağıtılan bu kömürlerin yakılması sonucunda kirli havanın tenefüs edilmesiyle birlikte özellikle yaşlılarda, çocuklarda, kalp ve akciğer hastalarında ölümcül sonuçlara yol açacak rahatsızlıkların meydana gelebileceğini belirtmektedir. Halkımızın sağlığını tehlikeye atan bu uygulamadan derhal vazgeçilmesi gerekmektedir. Diğer yandan kömür kullanımı sonucunda ortaya çıkan karbon gazları dünyanın geleceğini tehlikeye düşüren küresel ısınmanın da en büyük sebebidir. Şayet yoksul halkın ısınmasına yardımcı olunacaksa, yenilenebilir enerji kaynakları olan rüzgar, güneşten ısınma ve elektrik enerjisi fiyatını ucuzlatmak yoluna gidilmelidir.”(dha)

    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=915791&Date=07.01.2009&CategoryID=85

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu