YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Aralık 2008

'Yaşamımızın Her Alanında Nükleere Karşı Eylemde Olacağız!'

  • 01.12.2008 Sesonline

    30 Kasım Pazar günü Ankara'da Nükleer Karşıtı Kongre toplandı. Türkiye’nin dört bir yanından Ankara'ya gelen nükleer karşıtı yaşam savunucularının geçmişteki siyasal iktidarların da gündeminde olan ve AKP hükümeti ile doruğa çıkan "nükleer enerji" politikalarına karşı mücadele kararlılığı dile getirilerek, bir dizi eylem ve etkinlik kararı alındı. TMMOB, Çevre Mühendisleri Odası'nın açıkladığı, kongre sonunda yayınlanan ve "AKP hükümetinin ülkemizde hayata geçirmeye çalıştığı nükleer enerji programına ve bu konuda halkı yanıltıcı politikalarına karşı tüm kamuoyunu geleceğimize sahip çıkmaya davet ediyoruz" denilen sonuç bildirgesi şöyle:

    "Bilimsel gerçekleri, halkın haklı tepkisini ve Çernobil gibi nükleer facia deneyimlerini göz ardı eden, ülkemizi kirli ve terkedilmiş eski teknolojilere mahkum eden hükümet, bu tutumu ile aslında çevre ve halk sağlığını da gözden çıkarmıştır. Nükleer enerji santrali kurmayı bırakın, henüz dünyanın hiçbir bölgesinde, nükleer atıkların saklanması ve imhası için, lisanslı nihai bir çözüm ve depolama alanı bulunmadığı bilinen bir gerçektir. Ancak AKP hükümetinin tercihi, bilimden, yaşamdan, halktan değil siyasi ve ekonomik çıkar gruplarından yana olmaktadır. Siyasi iktidar, ülkemizdeki nükleer enerji pazarı arayışlarına çanak tutmakta, yerli ve yabancı sermayeyi nükleer çılgınlığa davet etmektedir.
    Tüm bu olumsuz tabloya rağmen bizler, Türkiye'nin verimli, etkin ve yenilenebilir bir enerji politikasına sahip olması için uğraş vereceğiz. Sağlıksız, geleceğimizi tehdit ederek ipotek altına alan AKP hükümetinin nükleer enerji santrali kurma ısrarına karşı sesimizi hep birlikte daha da yükselteceğiz. Ülkemizde kurulması düşünülen nükleer santrallerin kirli, pahalı, riskli, dışa bağımlı bir teknoloji olduğunu kamuoyunun gündemine yeniden yeniden taşıyacağız. Ne nükleer atıklara ne radyoaktif sızıntılara ne yeni Çernobillere ne de bize radyasyonlu çay içirmeye çalışan yeni bakanlara tahammülümüz olmadığını AKP hükümetine ve nükleer maceracılara bir kez daha göstereceğiz.

    Ne Akkuyu’da, ne Sinop’da Ne Türkiye’de ne de Dünyanın Herhangi Bir Yerinde nükleer santral yapılmasını kabul etmeyeceğiz! Türkiye ve dünyada nükleer silahların tamamen ortadan kaldırılması için ulusal ve uluslararası güçlerle birlikte mücadele edeceğiz! Evde, okulda, işte, sokakta, metroda, her yerde, yaşamımızın her alanında nükleer karşı eylemde olacağız!"

    http://www.sesonline.net/php/index.php?KategoriX=güncel&KategoriBaslik=GÜNCEL
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu