YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Aralık 2008

Badem’ Beyazperdede

  • 01.12.2008 Radikal

    AYDIN - Didim İlçesi'nde, iki yıl önce yaralı bulunup tedavi ettirildikten sonra Gökova Körfezi'nde herkesin ilgi odağı olan Akdeniz foku ‘Badem’in belgeseli çekildi.

    Sualtı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu'nun (SAD-AFAG) yapımcılığını, Yurdakul Kabasakal’ın da yönetmenliğini yaptığı ‘Minik Badem Foça’dan Geçti’ belgeselinde, Badem'in kurtarılması, bakımı, beslenmesi, Foça’daki misafirliği ve doğal ortamına salınması aşamaları yer aldı. Belgeselde, Akdeniz foklarının yaşam biçimleri, korunmaları için yapılması gerekenler de anlatıldı.

    SAD-AFAG Koordinatörü Cem Orkun Kıraç, ‘Minik Badem Foça’dan Geçti’ isimli belgeselin tamamlanıp, CD olarak 20 YTL'den satışa çıkarıldığını, elde edilecek parayla Badem’in kendi nesli için geliştirilecek projelere katkı sağlayacağını belirtti. Cem Orkun Kıraç “Badem tedavi edilip doğaya bırakıldıktan sonra istemediğimiz halde insanların sevgilisi haline geldi. Badem’in yaşamını ve gelecekteki yaşamını konu alan, Akdeniz foklarının özelliklerini anlatan belgeseli Badem’i ve fokları tanıtmak için hazırladık. Badem kendisinden sonraki nesillerede yararlı olacak bir filmde yer aldı. CD'yi almak isteyenler afag@sad.org.tr adresine mail de atabilir” dedi.

    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=910520&Date=01.12.2008&CategoryID=85
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu