YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 14 Kasım 2008

Renkler ve Sözler Yarıştı, Doğa Kazandı

  • Arçelik A.Ş. ile Eğitimde Gönül Birliği Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Çevremizi ve Doğal Kaynaklarımızı Koruyalım” temalı kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Arçelik A.Ş. Sütlüce Kampusu’nda düzenlenen törenle verildi.

    Bu yarışma ile öğrencilerin dünyadaki azalan kaynakların korunması, daha az su ve enerji harcanması konularında düşünmeye ve yaratıcı çalışmalar hazırlamaya teşvik edilmesi amaçlandı. Türkiye’nin dört bir yanından öğrenciler tarafından özenle hazırlanan toplam 897 kompozisyon, şiir ve resim yarışmaya katılmaya hak kazandı.

    Eserlerle ilgili ilk değerlendirmeler, okul yönetimi ve öğretmenler tarafından yapıldı.  Her okulun kompozisyon, şiir ve resim kategorilerindeki ilk üç eser, yarışma için Arçelik A.Ş.’ye gönderildi.

    Tüm eserler Arçelik A.Ş. çalışanları tarafından titizlikle iki aşamalı olarak değerlendirildi. İlk aşamada Arçelik A.Ş. çalışanlarından oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen eserler, ardından da internet üzerinden anketler aracığıyla yurt içi ve yurtdışındaki tüm ofislerde 2500’ü aşan Arçelik A.Ş. çalışanın değerlendirmesine sunuldu. Şirket çalışanları Sütlüce Kampusunda düzenlenen bir sergi öğrencilerin eserlerini daha yakından inceleme fırsatını yakaladı.

    Yarışmada dereceye giren eserlerin yer aldığı kitabı incelemek için: www.egitimdegonulbirligi.org websitesini ziyaret edebilirsiniz.
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu