YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Kasım 2008

Diyarbakır'da Atık Pil Kampanyası

  • 05.11.2008 NTVMSNBC

    Diyarbakır'da Eczacı Odası ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nce yürütülen kampanya kapsamında toplanan 100 kilogram atık pil Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

    Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Yahya Çomak, gazetecilere yaptığı açıklamada, kullanılmış pillerin tehlike oluşturmaması için Eczacı Odası olarak eczanelere pil toplama kutuları dağıttıklarını söyledi.

    Diyarbakır merkez ve ilçelerindeki eczanelerde 3 ayda toplanan 100 kilogram pili Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'ne ulaştırmaları amacıyla Çevre ve Orman İl Müdür Yardımcısı Ramazan Savaş'a teslim edeceklerini ifade eden Çomak, ''Son yıllarda artan pil kullanımı insan sağlığı ve çevre için potansiyel tehlike oluşturmaktadır. Kullanılmış pillerin tehlike oluşturmaması için ayrı ayrı toplanması, taşınması ve geri kazanılması gerekmektedir. Ayrıca pillerdeki tehlikeli ve zararlı metallerin azaltılması da zorunludur'' dedi.

    Atık pillerin eczanelerde toplanmasına yönelik kampanyayı kent geneline yaymak amacıyla yeni bir proje hazırladıklarını bildiren Çomak, toprağa, suya ya da yakılması sonucu havaya karışmasıyla insan ve çevre sağlığına son derece zararlı etkileri olan atık pillerin toplanmasını eczanelerin yanı sıra okullarda ve resmi kurumlarda da yaygınlaştırmayı düşündüklerini belirtti.

    http://yesil.ntvmsnbc.com/Haberler/HaberDetay.aspx?HaberId=726

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu