YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Ekim 2008

Çevre İçin Pedal Çeviriyorlar

  • 26.10.2008 Cumhuriyet

    Çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamak ve bisikletin insan sağlığına kattığı olumlu etkiye dikkat çekmek isteyen 160 Türk ve yabancı bisikletçi, Gökova'da 5 gün boyunca 240 kilometre pedal çevirecek.

    Muğla'da ikincisi düzenlenen ''Gökova Pedallarımın Altında Bisiklet Buluşması'' etkinliğine katılan Türk ve yabancı bisikletçiler, çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamak ve bisikletin insan sağlığına olumlu etkisine dikkati çekmek için, 5 gün boyunca 240 kilometre gidecek.

    Muğla Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Dilek Bulut, ''Avrupa Çevre Ajansı (AÇA) geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporunda, 1990 ve 2004 yılları arasında ulaşımdan kaynaklanan toplam emisyon salınımının yüzde 93'ünün kara yolu ulaşımı nedeniyle olduğunu yazdı. Amacımız bisiklet sporunun insan sağlığına ve çevreye olan olumlu etkilerine dikkati çekmek ve çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamak'' dedi.

    Önlem alınmadıkça ulaşımdan kaynaklanan ve giderek artan sera gazı emisyonlarının, gürültü, görüntü ve çevre kirliliğini artırmaya devam edeceğine işaret eden Bulut, şöyle konuştu: "Gelişmiş ülkeler sera gazı salınımının azaltılabilmesi için kent içi ulaşımda bisiklet kullanımını bir alternatif olarak görmekte, bununla ilgili politikalar geliştirmektedirler. Kentlerde 'araç odaklı' planlamadan uzaklaşıp, toplu taşıma ve bisiklet yollarının yapılması, kent içi ulaşımda bisikletlerimize yol açılmasını istiyoruz. Daha az hava kirliliği ve daha fazla hareketin sağlanması gerektiğine inanıyoruz.''

    http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&kid=21&hn=13288
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu