YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Ekim 2008

AB, İklim Hedeflerinde 'Israrlı'

  • 16.10.2008 BBC Turkish

    Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bazı ülkelerin itirazlarına karşın Avrupa Birliği'nin iklim değişikliğiyle mücadelede belirlediği hedeflerinde ısrarcı olacağını söyledi.

    Brüksel'de devam eden Avrupa Birliği liderler zirvesinde açıklamalar yapan Sarkozy, bazı ülkelerin hedeflerle ilgili kaygılarına "çözümler" getireceklerini belirtti.

    Bazı ülkeler ekonomik yavaşlamayı gerekçe göstererek, Avrupa Birliği çapında sera gazları salımını azaltma hedefine yönelik anlaşmayı engelleme tehdidinde bulunmuştu.

    Küresel ısınma konusundaki bu ayrışma, birlik üyelerinin bankacılık krizine ilişkin ortak yaklaşımına tezat oluşturuyor.

    Mali kriz sonrası Polonya ve İtalya gibi ülkeler, sanayi sektörünün zora gireceği gerekçesiyle karbon salımı hedeflerine uyamayacaklarını açıkladılar.

    Ülkesi Avrupa Birliği dönem başkanı olan Sarkozy, "İklim değişikliği paketi bizim için çok önemli. Mali krizi gerekçe göstererek bu paketten vazgeçemeyiz" dedi.

    Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da, "İklim değişikliğiyle savaşta yılgınlığa düşmeyeceğiz" dedi.

    Avrupa Birliği ülkeleri, 2020'ye kadar sera etkisi yapan gazların salımının 1990'a göre yüzde 20 oranında azaltılması konusunda uzlaşmıştı.

    Bu anlaşma kapsamında AB sınırları içinde tüketilecek enerjinin yüzde 20'sinin yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesi benimsenmişti.

    http://www.bbc.co.uk/turkish/news/story/2008/10/081016_eu_climate.shtml
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu