YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 16 Ekim 2008

Şırnaklılar Termik Santral İçin Yürüdü

  • 15.10.2008 Birgün

    Şırnak Termik Santrali Karşıtı Platformu yapılması planlanan santrallere karşı ‘Termik santrale hayır’ yürüyüşü düzenledi.

    Karayolları Şefliği Bakımevi’nin önünde toplanan Platform üyeleri, ‘Termik santral istemiyoruz’, ‘Termik santral ölümdür’ yazılı pankartlar eşliğinde Ömer Kabak Meydanı’na kadar yürüdü. Burada basına bir açıklama yapan Platform Dönem Sözcüsü Hasan Doğan, kurulacak termik santralin insan sağlığını olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

    ‘Yatırımınızdan vazgeçin’

    Hasan Doğan, “Termik santralın kurulmasıyla birlikte iklimde ciddi değişiklikler meydana gelecek ve kuraklık hat safhaya ulaşacak. Küresel ısınmanın en büyük nedeni havaya bırakılan karbondioksitin fazlalığıdır. Biz burada Şırnak’ta yatırım yapmak isteyen şirketlere sesleniyoruz, bu yatırımlarından bir an önce vazgeçsinler” diye konuştu.

    ‘Şırnak çölleştiriliyor’

    Hükümetin yanlış enerji politikası uyguladığını söyleyen Doğan, “Bu yanlış politikaların faturası Şırnak’a çıkarılmaya çalışılıyor. Zaten yok olma noktasına gelen ormanlarımız, kurulacak termik santralle daha da zarar görecektir. Şırnak çöl yapılmaya çalışılıyor” dedi.

    Yürüyüşe Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak Silopi Belediye Başkanı Muhsin Kunur, Cizre Belediye Başkanı Ahmet Dalmış, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak da  destek verdi.

    http://www.birgun.net/actuel_index.php?news_code=1224067956&year=2008&month=10&day=15
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu