YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Eylül 2008

Kıyılarda ‘Temizlik Seferberliği’

  • 23.09.2008 Milliyet

    Dünyada her yıl eylül ayının üçüncü cumartesi günü düzenlenen ‘Uluslararası Kıyı Temizliği’ kampanyası için bu haftasonu sahiller gönüllü temizlikçilerin akınına uğradı

    Deniz Temiz Derneği TURMEPA öncülüğünde Bodrum, Marmaris, İzmir, Giresun gibi Türkiye’nin 28 ayrı noktasında bir araya gelenler eldivenlerini giyip kıyılarda çöp topladı.

    Kadıköy Belediyesi ve TURMEPA gönüllüleri tarafından Şaşkınbakkal Plajı’nda düzenlenen etkinliğe de 500 ilköğretim öğrencisi destek verdi.

    Etkinlik kapsamında The Ocean Conservancy tarafından 1986 yılında Amerika’da organize edilen ve artık tüm dünyada en geniş katılımlı gönüllü kıyı temizliği organizasyonuna dönüşen kampanyanın Türkiye’deki çalışmaları 2002 yılından bu yana Deniz Temiz Derneği TURMEPA tarafından koordine ediliyor.

    Her yıl deniz, göl, nehir kenarlarındaki çöpleri toplamak üzere gönüllüleri bir araya getiren kampanyada geçen yıl 76 ülkede 2.7 milyon kilo atık toplandı.

    http://www.milliyet.com.tr/Yasam/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=yasam&KategoriID=&ArticleID=994545&Date=23.09.2008&b=Kiyilarda%20temizlik%20seferberligi&ver=73

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu