YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Eylül 2008

Dünya Sürüngenlerinin Gelecekleri Antalya'da Belirleniyor

  • 22.09.2008 Atlas

    Antalya'da 22-26 Eylül 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek uluslararası toplantı ile Kafkaslar ile Avrupa bölgesi sürüngen ve çiftyaşamlı canlı türlerinin kırmızı listeleri oluşturulacak, koruma yöntemleri belirlenecek.

    Türlerin geleceği açısından büyük önem taşıyan bu toplantıya on iki ayrı yabancı ülkeden ve Türkiye'den yaklaşık 40 sürüngen ve çiftyaşamlı uzmanı katılacak.

    Doğa Derneği, Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) ve Uluslararası Koruma Kurumu Uygulamalı Biyolojik Çeşitlilik Bilimi Merkezi (Conservation International - CABS) tarafından organize edilen toplantının tam ismi 'Kafkaslar bölgesi sürüngen ve çiftyaşamlıları kırmızı liste atama çalıştayı ve Avrupa sürüngen ve çiftyaşamlılarının koruma statülerinin güncellenmesi toplantısı'.

    Ülkemizde 25'in üzerinde familyaya ait 150'ın üzerinde sürüngen ve çiftyaşamlı türü bulunuyor. Bu canlıları en çok doğal yaşam alanlarının kaybı ve doğadan yaşa dışı toplama tehdit ediyor. Toplantı gerek ülkemizdeki sürüngen ve çiftyaşamlı türlerinin Ulusal Kırmızı Listesi'nin hazırlanmasına, gerekse ülkemizde yapılacak diğer kırmızı liste çalışmalarına katılabilecek kişilerin eğitilmesine katkı vereceği için ayrıca önem taşıyor.

    http://www.kesfetmekicinbak.com/gundem/07968/

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu