YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 17 Eylül 2008

Marmaris'in Yarısına Maden Arama Ruhsatı

  • 16.09.2008 CNN Türk

    Marmaris'in yarısını kaplayan alanda maden araması için 41 şirkete ruhsat verildiği ortaya çıktı. Duruma tepki gösteren çevreciler izinlerin iptali için başvuruda bulundu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde kent konseyi, bölgede maden arayan şirketleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na sordu.

    Bakanlıktan gelen açıklama Marmaris'teki maden arama gerçeğini ortaya koydu. Bölgede  41 şirkete maden arama ruhsatı verildiği ortaya çıktı. Maden aranacak yerlerin yüzölçümü ise çarpıcı.

    86 bin 600 hektar yüzölçüme sahip Marmaris'te 45 bin 173 hektarlık alana maden arama ruhsatı verildiği tespit edildi. Bu rakam  ilçenin yüzde 52'lik bölümünü oluşturuyor.

    Kent Konseyi Başkanı Hakkı Şevket Bayındır, "Turizm kenti olan Marmaris'te bu kadar ruhsatlı yer faaliyete geçerse artık gerisini siz düşünün. Bu ruhsatlarla birileri gidip yol açma bahanesiyle önce ormanı katledecekler. Sonrasını hiç düşünmek bile istemiyoruz" dedi.

    Kent Konseyi, izinlerin iptali için bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulundu. Öncelikli olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na gönderilen yazıda "Turizm, özel çevre koruma, sit ve milli parklar içine rastlayan tüm ruhsatların iptalini istiyoruz" denildi, Bakanlığa maden aranan alanların haritası da gönderildi.

    http://www.cnnturk.com/HaberDetay/Turkiye/2/Cevreciler_tepkili/493683/0

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu