YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 09 Eylül 2008

Nükleerde İhaleyi Durdurun Çağrısı

  • 08.09.2008 Birgün
       
    Yeşiller Partisi üyeleri, İstanbul Taksim"de düzenledikleri eylemle hükümete 24 Eylül"de yapılacak Mersin Akkuyu nükleer santral ihalesini iptal etme çağrısında bulundu.

    Hükümetin Mersin Akkuyu"da nükleer santral yapılması için açtığı ihaleye 17 gün kala Yeşiller Partisi üyesi bir grup Taksim Galatasaray meydanında, "Uyumuyoruz, nükleer ihalesini durdurun" eylemi yaptı. Eylemciler hükümetin ihaleyi iptal etmesini isterken teklif veren şirketlere de ihaleden çekilmesi çağrısında bulundu. Nükleer santral ihalesinin tepkilere rağmen AKP hükümeti tarafından sürdürüldüğünü belirten Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Ümit Şahin, "Nükleer santrallar  en pahalı, tehlikeli, atık sorunu çözülemeyen ve Türkiye"yi krize sürükleyecek bir siyasi tercih olduğunu gerekirse her gün tekrarlamaya devam edeceğiz” dedi.

    Şartname alan şirket sayısı 12

    Nükleer santral ihalesine girmek amavcıyla şartname alan şirket sayısının 12"ye ulaştığını vurgulayan Şahin, “İhaleye girmeye niyetlenen yerli ve uluslararası şirketlerin Türkiye"de nükleer santral yatırımı yapmanın belalı bir iş olduğunu fark etmesini istiyoruz. Ve şirketleri ihaleden çekilmeye çağırıyoruz." açıklaması yaptı. Şahin halka da seslenerek, "Cernobilden başka bir anlamı olmayan nükleer santralların Türkiye"ye girmesini engellemek, çevremizdeki insanları nükleerin tehlikelerine karşı bilinçlendirmek bizim elimizde. Hep birlikte hareket edersek daha önce Akkuyu"da olduğu gibi tekrar nükleer santral yapılmasını engelleyebiliriz” dedi. Grup üyeleri açıklamanın ardından "Nükleer ihaleyi durdurun, uyumuyoruz" yazılı bildirileri İstiklal Caddesi’nde dağıttı

    http://www.birgun.net/actuel_index.php
        

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu