YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Ağustos 2008

Erdoğan’dan Çevrecilere: Hatalar Olabilir

  • 24.08.2008 NTVMSNBC

    Başbakan Erdoğan dünkü “Çevrecilerin boş vakitlerini değerlendirmek için bu işi yapıyorlar” sözlerinin ardından bugün “Hidroelektrik santraller noktasında İkizdere’den bazı sesler geliyor. Kızmasınlar, hatalar olabilir” dedi.

    Memleketi Rize’de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Güneysu’da çevrecilerle ilgili tartışılan açıklamalar yapmıştı. Erdoğan, “Ben çevrecinin daniskasıyım. Asıl çevreci benim. Çevrecilere ‘ne yaparsınız’ dersin, inanın şöyle ele avuca gelecek bir şey yok. Sadece onların boş vakitlerini değerlendirmek için yaptıkları iş bu...” demişti. Bugün İkizdere’de bir termal otelin açılışına katılan Başbakan, bu kez çevrecilere ılımlı mesajlar verdi. 

    Başbakan Erdoğan, yapılması planlanan hidroelektrik santraller konusuna değinerek, şunları söyledi:

    “Hidroelektrik santraller noktasında İkizdere’den bazı sesler geliyor. Kızmasınlar, hatalar olabilir. İleride daha iyi göreceksiniz. Halkımızın karanlıkta kalmasını istemiyoruz, aydınlıkta olmasını istiyoruz. Bu adımlar bunun için atılıyor. Medeniyet bunu gerektiriyor. Doğalgaz çevrim santralleri maliyeti çok çok yükseldi. Hidroelektrik santrallerle bunun yarısına, belki daha da aşağısına bunları elde etme imkanı var. 17-18 cente enerji elde etmenin bedelini kim ödüyor, halkımız ödüyor. 5 sene tahammül ettik artık edemiyoruz. Bundan sonra bunu ister istemez borsaya vermek durumundayız. ‘Borsa fiyatı belirlesin’ diyoruz, çünkü petrol ve doğalgaz fiyatları artıyor. ‘Efendim, devletin hazinesi var oradan öder’ olacak iş değil, onu da halkımız ödüyor. Siz bize bu parayı emanet verdiniz, biz bunu iyi yönetemezsek bedelini kim ödüyor, halkımız ödüyor. Biz halkımıza fazla bedel ödetmek istemiyoruz. Farkımız bu.”

    http://www.ntvmsnbc.com/news/457146.asp

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu