YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Ağustos 2008

Başbakan: Ben Çevrecinin Daniskasıyım

  • 23.08.2008 NTVMSNBC

    Memleketi Rize’de konuşan Başbakan Erdoğan, “çevrecilerin boş vakitlerini değerlendirmek için bu işi yaptıklarını” savunarak, “Ben çevrecinin daniskasıyım. Asıl çevreci benim” dedi.

    Rize’de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güneysu ilçesindeki konutundan çıkarak, Merkez Camisinde cuma namazını kıldı. Namazın ardından, başbakanlık otobüsün çıkan Erdoğan, kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

    Bu yükselmenin 3 temel unsuru bulunduğunu, bunların da yolsuzlukla, yasaklarla ve yoksullukla mücadele olduğunu belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Hortumlar, hamdolsun büyük ölçüde kesildi. Bu ülkede mafyalar, çeteler iktidar belirlemiyor. Bu ülkede millet iktidar belirliyor. Ha, birileri çetelerin avukatlığına soyunabilir. Bu önemli değil. Asıl olan milletin ne dediğidir. Millet ne derse, bu ülkede o olur.”

    Erdoğan, şöyle devam etti: “Kimse buralarda, bu makamlarda kalıcı değil. Ben de kalıcı değilim. Gün ola, biz de buradaki görevimizi milletimizin talimatıyla bitireceğiz. Belki artık ‘yetti, git’ diyecekler. ‘Yüzünü görmekten bıktık’ diyecekler. Olabilir, diyebilirler...”

    ”Boş vakitlerinde bu işi yapıyorlar”

    Dünyanın çeşitli yerlerinden çevrecilerin olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, “Bunlara ‘ne yaparsınız’ dersin, inanın şöyle ele avuca gelecek bir şey yok. Sadece onların boş vakitlerini değerlendirmek için yaptıkları iş bu...” dedi.

    “Ben çevrecinin daniskasıyım”

    Erdoğan, şöyle konuştu: “Ben çevrecinin daniskasıyım. Asıl çevreci benim. Belediye başkanlığımdan beri çevrecilik konusunda neler yaptığımızı özellikle İstanbul’da yaşayanlar çok iyi bilir. Nasıl ağaçlar diktim İstanbul’a, İstanbul nasıl ağaçlandı bunu orada yaşayanlar çok iyi bilir. Biz İstanbul susuzdu, 180 kilometreden su getirdik. Çevreciler o zaman da karşımıza dikildi. Ne dediler, ‘bunlar ağaçları söküyorlar’ dediler. İnsanoğluna su götürüyoruz kardeşim. Bir şeyler sökülecek tabi. Dağları deldik, tüneller yaptık, bu tünellerden su getiriyoruz İstanbul’a. Kurumuş İstanbul... Millet evinin banyosunu, küvetini, bidonlarını su dolduruyor. Ama 800 bin fidan diktik Istranca’ya. Bu adımları attık, yapılanları görmüyorlar.”

    “50-60 kişi gösteri yapar...”

    Çevreci eylemerin çok geniş katılımlı olmadığını savunan Erdoğan, “Medya her zaman bu 50-60 kişinin yanına yağılır, gösteri yaparlar. Yürüdüler, sanki millet yürüdü. Milletin falan yürüdüğü yok. Ondan sonra bizim hemşehrilerimizin bazılarını takarlar yanlarına, ‘derelerimizi şöyle yaptınız, böyle yaptınız’ derler” dedi.

    “Nükleer eyleminin adresi yanlış”

    Nükleer santrallerle ilgili Sinop’ta yapılan gösterilere de tepki gösteren Erdoğan, “Gittiler Sinop’a gösteri yaptılar. Halbuki ilk nükleer santral Sinop’ta değil, Akkuyu da yapılacak. Adresi de yanlış almışlar” diye konuştu.

    http://yesil.ntvmsnbc.com/Haberler/HaberDetay.aspx?HaberId=277

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu