YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Ağustos 2008

Marmaris’te Ormanlara Giriş Yasaklandı

  • 08.08.2008 NTVMSNBC

    Antalya’da yaklaşık bir hafta süren ve 4 binden fazla hektarın kül eden yangının ardından, orman yangınlarına karşı çeşitli önlemler alınıyor. Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün çıkan yangından sonra Eylül ayı sonuna kadar ormanlara giriş yasaklandı.

    Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ile basın toplantısı düzenleyen Kaymakamı Cemalettin Özdemir, sabaha karşı çıkan yangınların zamanında müdahale ile büyümeden söndürüldüğünü söyledi. 

    Rüzgarın olmaması, erken uyarı ve müdahale nedeniyle yangınların büyümeden kontrol altına alınıp söndürüldüğünü belirten Özdemir, “4 yangında toplam 9 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Yangın çıkan yerlerde herhangi bir enerji nakil hattı yok. Yangınlar insan kaynaklı ihmale dayalı. Sabotaj olduğu yönünde elimizde bir bulgu yok” dedi.

    Eylül ayının sonuna kadar Marmaris’teki orman alanlara her türlü giriş ve çıkışın yasaklandığını bildiren Özdemir, şöyle konuştu: “Jandarma, polis, orman teşkilatı hassas bölgelerde nöbet tutacak. Hava olayları aleyhimize olmuş olsaydı, hala yangını söndürmek için çalışıyor olacaktık. Bu sene ülke olarak da zor günler geçiriyoruz. Türkiye’nin son 30 yılındaki en büyük yangınları yaşadık. Marmaris’in yüzde 80’i ormanlarla kaplı, en ufak bir yangın felakete dönüşebilir. Her türlü önlemleri alıyoruz, bütün vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyoruz.”

    http://www.ntvmsnbc.com/news/455685.asp

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu