YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 08 Ağustos 2008

İklim Değişikliği Artık Korkutuyor!

  • 07.08.2008 Radikal

    LONDRA - İklim değişikliği sonucu küresel ölçekte dünyanın 4 derece ısınacağı uyarısı yapılırken bilim adamlarının önlem almak üzere harekete geçtiği belirtildi. İngiliz Guardian gazetesinin manşetten verdiği haberde, dünya üzerinde sıcaklıkların 4 derece artmasının bir felaketle sonuçlanabileceği kaydedildi.

    Haberde, İngiliz hükümetinin hazırlattığı 2006 iklim değişikliği ile ilgili önlemlerin gözden geçirilmesi raporunda, her sene kıyı taşkınlarından 7 ila 300 milyon arası kişinin etkilenebileceği, Güney Afrika’da su kullanılırlığının yüzde 30 ila 50 arasında azalabileceği ve Akdeniz’de zirai kazançların yüzde 15 ila 35 arasında azalırken, hayvan ve bitki türlerinin yüzde 20 ila 50’sinin soyunun tükenmesi ile karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

    İngiliz hükümetinin önde gelen bilimsel danışmanlarından birine göre, İngiltere’nin, belki de 4 C civarında olacak olan tehlikeli bir iklim değişikliğine kendini hazırlamak için etkin adımlar atması gerektiği kaydedildi.

    Gazete, Marakeş ve Fas gibi ülkelerde yetişen ve kuraklığa dayanıklı olan bitkilerin ileride İngiliz bahçelerinde daha yaygın olarak görülebileceğini bildirirken, İngiltere’de en önemli etkinin yükselen deniz yüzeyleri ve denizden uzak bölgelerde yaşanabilecek olan taşkınlar olacağını kaydetti. Ayrıca iklim uzmanlarının kışın sağanak yağmur ve yazları da daha kurak bir yaz öngördükleri bildirildi.

    http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=892344&Date=08.08.2008&CategoryID=85

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu