YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 04 Haziran 2008

Çevre Günü Kapsamında Dikili'de Ekoloji Şenliği

  • ÇMO Dünya Çevre Günü'nü Dikili'de suyu halka ücretsiz verdiği için suçlanan belediye başkanı Özgüven'le dayanışarak kutluyor. 7 Haziran'da başlayacak Dikili Ekoloji Şenliği'nde çevre sorunları sosyal haklar ekseninde tartışılacak.

    03.06.2008 Bianet

    Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün daha yaşanabilir bir dünya için “mücadele ve uyarı” günü olarak anlam kazanması için bir diz etkinlik düzenliyor. 

    4 Haziran Çarşamba günü ÇMO Çevre Durum Raporu'nun açıklanmasıyla başlayacak olan etkinlikler, 7 Haziran Cumartesi günü Dikili'de Ekoloji Şenliğiyle sürecek.

    7 Haziran

    Şenlik Belediye Başkanı Osman Özgüven’i ziyaretle açılacak. Ardından Dikili Meydanında kitlesel basın açıklaması ve "Su Haktır" Paneli gerçekleştirilecek.  İçme suyunu Dikili halkına parasız sunduğu için "görevi kötüye kullanmak"tan mahkemeye verilen Dikili Belediye Başkanı Özgüven'le dayanışmaya adanan paneli "Tarımsal Politikada Dönüşüm ve Yerel Yönetimlere Etkisi", "Sosyal Belediyecilik ve Tüketici Hakları",  "Su Hizmetleri, Özelleştirme ve Yerel Yönetim Politikalarına Etkisi", "Enerjide Kendine Yeterlilik ve Yerel - Doğayla Dost Enerji", "Gıda,Tohum, Biyogüvenlik Hakkı ve Yirmi Birinci Yüzyıl Kentlerinin Krizi" başlıklı paneller izleyecek ve film gösteriyle şenliğin ilk günü son bulacak.

    8 Haziran

    Şenliğin ikinci günü "Gıda, Tohum, Su Haktır Biyogüvenlik Hemen Şimdi Kampanyası" tanıtılacak, Mısır Balonu Turu Slayt Gösterisi yapılacak, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalara Hayır Platformu 6.Eşgüdüm Toplantısı'yla şenlik son bulacak.

    http://www.bianet.org/bianet/kategori/bianet/107380/cevre-gunu-kapsaminda-dikilide-ekoloji-senligi

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu