YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 13 Mayıs 2008

Ofiste Çevreye Daha Az Duyarlıyız

  • Xerox’un çevreye duyarlılık araştırmasına göre, insanlar eve oranla, ofislerde çevreye karşı daha duyarsız...

    12.05.2008 NTVMSNBC

    İSTANBUL - Xerox’dan yapılan açıklamada, çevreye duyarlılık konusunda yapılan araştırma sonuçlarına yer verilirken, farklı ülke ve sektörlerde çalışan bin 569 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmanın, ofislerde bilinçsiz baskı ve kağıt israfı yapıldığını, elektrik ve suyun gereksiz kullanıldığını, aşırı ısıtma veya soğutma yapıldığını ve ofislerin geri dönüşüm anlayışından uzak olduğunu ortaya koyduğu kaydedildi.

    Araştırma, çevre koruma adına evlerinde daha tasarruflu ve bilinçli hareket eden kişilerin, çalıştıkları ofis ortamlarında aynı duyarlılığı göstermediklerini ortaya koyarken, araştırmaya katılan ofis çalışanlarının yüzde 40’ı ofislerdeki en önemli çevre sorununun bilinçsiz baskı sonucunda ortaya çıkan kağıt israfı olduğunu belirtti. Bu sorunu, yüzde 37’lik oran ile ofislerde kullanılmayan ışıkların açık bırakılması sorunu takip etti.

    Araştırma sonucuna göre, ofislerde öne çıkan diğer çevre sorunları; geri dönüşüm kutularının eksikliği, havalandırma ve ısıtma sistemlerinin gereksiz yere çalıştırılması, kağıt ve plastik bazlı ürünlerin aşırı kullanımı, geri dönüştürülebilecek malzemelerin çöpe atılması ve yazıcılardan çift taraflı yerine tek taraflı baskı alınması şeklinde sıralandı.

    Araştırmada, çevreye duyarlı ofis çalışanlarının bu konulara duyarsız çalışanlardan rahatsız oldukları saptanırken, katılımcı kadınların yüzde 91’i kendilerini erkeklere oranla çevreye daha duyarlı tanımlıyor. Araştırmada, 18-34 yaş aralığındaki çalışanların yüzde 27’si kendilerini çevreye karşı ‘son derece duyarlı’ olarak tanımlarken, 35-44 yaş aralığındaki çalışanların sadece yüzde 17’si kendilerini ‘son derece duyarlı’ olarak tanımlıyor.

    http://www.ntvmsnbc.com/news/446033.asp

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu