YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2008

Latin Amerikalı Liderlerden Biyoyakıt Uyarısı

  • Türkiye'de de tarım alanlarını işgal etmeye başlayan kanola, jojoba gibi biyoyakıt hammaddesi olan ürünlerin ekimi konusunda Latin Amerika'dan uyarı geldi.

    23.04.2008 Birgün

    Türkiye'de de tarım alanlarını işgal etmeye başlayan kanola, jojoba gibi biyoyakıt hammaddesi olan ürünlerin ekimi konusunda Latin Amerika'dan uyarı geldi. BBC'nin haberine göre, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) oturumunda konuşan Bolivya Cumhurbaşkanı Evo Morales, biyoyakıt üretiminin dünyanın en yoksul insanlarına zarar verdiğini söyledi. Peru Cumhurbaşkanı Alan Garcia ise tarım alanlarının biyoyakıt üretimi için kullanılmasının yoksulların gıda bulmalarını zorlaştırdığını belirtti.

    İngiltere Başbakanı Gordon Brown ise, Avrupa’nın biyoyakıt üretimini teşvik etme siyasetini tartışmak için bir toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlandığını bildirdi. Brown, İngiltere'nin biyoyakıt üretimine verdiği destek konusunda seçici olması gerektiğini söyledi. "Açlıkla mücadele hepimiz için ahlaki bir sorumluluk" diyen Brown, açlığın aynı zamanda ülkelerin siyasi ve ekonomik istikrarını tehdit eden bir olgu olduğunu kaydetti.

    Küresel ısınmanın engellenmesine yönelik kampanya yürütenler ise, geleneksel yakıtlara alternatif yenilenebilir enerji üretiminin, küresel ısınmayı durdurmaya yardımcı olabileceğini savunuyor. Ancak, gıda fiyatları dünya çapında artarken, biyoyakıtların, temel gıda maddelerinin üretimini azaltmasından endişe ediliyor. 2020 yılına kadar karayolu taşımacılığı için kullanılan yakıtın yüzde 10'unu biyoyakıtlardan elde etme hedefi koyan Avrupa Birliği bu konuda yoğun eleştirilere maruz kalıyor.

    http://www.birgun.net/bolum-59-haber-62876.html#haber_basi

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu