YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 24 Nisan 2008

Kuşlar Göçmez Oldu!

  • Küresel ısınmaya bağlı iklim değişiklikleri kuşların göçünü olumsuz yönde etkiledi; Afrika’dan Avrupa’ya göç eden kuşların sayısında dramatik düşüşler meydana geldi...

    23.04.2008 Milliyet

    Her yıl Afrika’dan Avrupa’ya göç eden kuşların sayısında dramatik düşüşler meydana geldiği; bu durumun çok büyük iklimsel değişimin parçası olmasından kuşkulanan bilim adamlarının endişe içinde oldukları belirtildi.
    Daily Telegraph’ın haberine göre, baharın gelmesiyle birlikte üremek için İngiltere ve Avrupa’nın öteki ülkelerine Afrika’dan göç eden benekli sinekkuşu, kaplumbağa güvercini ve incir kuşu sayısı yüzde 80 oranında düştü.
    Aynı şekilde ötücü kuşlardan söğüt, bataklık ve bahçe bülbülü de yüzde 75 oranında azaldı. Yılın bu aylarında Avrupa ormanlarında görülmesi gereken guguk kuşu sürüsünün ancak yüzde 40’ı Avrupa’ya göç etti.

    21 kuş türü azaldı

    Son yapılan gözlemlerde Afrika’dan Avrupa’ya gelen 36 kuş türünden 21’inde önemli azalma oldu. Bunlar arasında kızıl sırtlı örümcek kuşu ile dönerboyun kuşuna artık Avrupa’da hiç rastlanmıyor. 11 kuş türünün Avrupa’ya göç edenlerin sayısı yarı yarıya azaldı.

    Afrika’dan Avrupa’ya yılda 5 milyar kuş göç ediyor. Kuşların Avrupa’ya neden göç etmedikleri bilinmiyor. Küresel ısınma, kuşların yaşam alanlarında meydana gelen daralma gibi nedenlerin göçü önlemiş olabileceği düşünülüyor.

    http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=yasam&ArticleID=520002&Date=23.04.2008

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu