YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 23 Nisan 2008

Gökova Körfezinde Temizlik Harekatı

  • Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, “Gökova körfezini ziyaret eden lüks teknelerin atıklarını çevreye ve suya zarar vermeden arıtma tesisleri aracılığı ile zararsız hale getireceğiz” dedi.

    21.04.2008 NTVMSNBC

    Muğla’nın Gökova sahillerinde bulunan Akyaka Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Çalca, geçen yılın ağustos ayında, Özel Çevre Koruma Alanı’nda bulunan Gökova ve Akyaka beldelerinin birlikte kullanacağı arıtma tesisinin hizmete açıldığını hatırlattı.

    Belediye olarak sahilde bulunan işletme ve konutların kanalizasyon bağlantılarını tamamladıklarına işaret eden Çalca, “Gökova körfezini ziyaret eden lüks teknelerin atıklarını çevreye ve suya zarar vermeden arıtma tesisleri aracılığı ile zararsız hale getireceğiz. Çöpleri katı atık ayrışım programına göre topluyoruz. Organik çöplerimizi ise Ortaca ilçesinde bulunan çöp depolama alanına, kağıt, pet şişe, cam ve benzeri çöpleri ise lisanslı firmalara veriyoruz” diye konuştu.

    Gürültülü müzik varsa, ruhsat yok

    Belediye Başkanı Çalca, Akyaka Belediyesi’ne “TSE ISO 1401 Çevre Yönetim Sistem Belgesi” almak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

    “Artık uluslararası tur şirketleri turisti getirdikleri bölgenin çevre temizliğine de büyük önem veriyor. Belediye sınırları içerisinde ‘çevre yönetim planı’ oluşturmuş uluslararası bir standart ölçüsüne gelebilmek için ‘TSE ISO 1401 Çevre Yönetim Sistem Belgesi’ belgesi almak büyük önem taşıyor. Bu belgeyi alabilmek için turizmcilerle birlikte çalışma yürütüyoruz.”

    Akyaka beldesinde bu yıl İngiliz turistlerin ağırlıklı olarak yer alacağı organizasyonların mevcut olduğunu ifade eden Çalca, “Beldemiz, Bodrum ve Marmaris gibi olmayacak. Beldemizde, gürültülü müzik yapan eğlence yerlerine ruhsat vermeyeceğiz. Bu konuda esnafımızı bilinçlendiriyoruz” diye konuştu.

    Engellier ve su sporları için özel sahil

    Gökova sahillerine “mavi bayrak” alınması için gerekli girişimlerin tamamlanmasının ardından yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini söyleyen Ahmet Çalca, şunları söyledi: “Mavi bayrak başvurumuzu 6 ay önce yaptık. Akyaka sahiline mavi bayrak kazandırmak için yoğun çaba harcadık. Biz sahilde sıradan bir mavi bayrak düzenlemesi değil ahşaptan yürüyüş yolları, bilgilendirme noktası, cankurtaran kulesi ve kulenin altına ilk yardım için gerekli malzemelerin bulunduğu bir bölüm, engellilerin duş yapabilecekleri, ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tuvaletler ve denize girebilecekleri noktalar belirledik. Ayrıca, su sporlarının çıkış noktasını ayırarak özel bir sahil yaratacağız. Akyaka beldesinin 1. Derece doğal sit alanına geçilen bölgesinde de köprümüz yapıldı. Hedefimiz günübirlik 10 bin ziyaretçi sayısına ulaşmak.”

    http://www.ntvmsnbc.com/news/443535.asp

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu