12.03.2008 CNN Türk
WWF-Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl tüm dünyada 31 Mart 2007 gecesi, WWF-Avustralya'nın girişimiyle gerçekleşen ve küresel iklim değişikliği üzerinde basit bir eylemle yaratılabilecek değişimi gösteren bu çağrının, küresel bir harekete dönüştüğü belirtildi.
WWF-Türkiye'nin, dünyanın tüm büyük şehirlerinde olduğu gibi Türkiye'de de aklı ve kalbiyle değişimin bir parçası olmak isteyen herkesi ve her kurumu, "Earth Hour" (Dünya Saati) adı verilen eyleme katılmaya çağırdığı kaydedildi.
Açıklamada, "Bu küresel eylemin parçası olmak için 29 Mart Cumartesi saat 20.00'de sadece bir saatliğine, elektrikli aletleri ve ışıkları kapatmak yeterli. İstanbul'da geçen yıl İş Kuleleri ve binlerce bireyin destek verdiği bu çağrıya bu sene katılan kurumlar WWF-Türkiye'nin kurumsal web sitesi www.wwf.org.tr'de açıklanacaktır" denildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen WWF-Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak, küresel iklim değişikliğini durdurmak için küresel ısınmayı yavaşlatmak gerektiğine işaret ederek, "Earth Hour, küresel iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak, insanların sesini duyurmak ve onları sembolik de olsa harekete geçirmek üzere atılan önemli bir adımdır" dedi.
http://www.cnnturk.com/BILIM_TEKNOLOJI/BILIM/KURESEL_ISINMA/haber_detay.asp?PID=1600&haberID=436938
Yeni bir araştırmaya göre, gençler okyanusun iklim değişikliğindeki kritik rolünü kabul etse de onu...
Küresel ısınmaya sebep olan karbondioksit yoğunluğundaki artışın 2024’te rekor seviyeye ulaştığı...
Aşırı hava olayları, biyoçeşitlilik kaybı ve ekosistem çöküşü gibi sorunlar, önümüzdeki on yıl en...
Mikroplastiklerin solunan hava, içilen su ve tüketilen gıdalar yoluyla vücuda girerek sindirim, ve...
Dünya genelinde çatışmalar, ekonomik krizler ve iklim değişikliği, milyonları açlık ve yetersiz yüz...
Gerçek boyutlu kuklalarla yola çıkan “The Herds” projesi, iklim krizinin zorunlu göçlere etkisini...
Hawaii’de keşfedilen deniz mantarları, plastik tüketme yetenekleriyle okyanusların geleceğine dair...
İklim değişikliği, uzaydaki koşulları da etkileyerek uydular için kullanılabilir alanın daralmasına...
TSKB ev sahipliğinde gerçekleşen atölyeye bu yıl çeşitli bölümlerden...
TSKB, depremden etkilenen firmaların yeşil yatırımlarını desteklemek...
Çevre için 5 basit öneri
Çevreci yaklaşımlar sayesinde dünyanın daha iyi bir yer halini alması mümkün.
Daha iyi bir dünya için yapay zekâ
Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için teknolojiden nasıl yararlanırız?
Enerji Verimliliği
Enerji verimliliği projelerini destekleyerek dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz.
Kutup ayılarının nesli tükeniyor mu?
Kuzey Kutbu'nda deniz buzlarının hızla erimesi, kutup ayılarının neslinin 80 yıl içinde tükenmesine yol açabilir.
"cevreciyiz.com Türkiye’nin sürdürülebilir bankası TSKB tarafından desteklenmektedir. "
Copyright © 2013