YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 11 Mart 2008

Küresel Isınmaya Karşı 17 Ay Pedal Çevirecekler

  • TEMA Vakfı’nın küresel ısınmayla mücadele amacıyla başlattığı "BisikleTEMA" projesi kapsamında Halkla İlişkiler Uzmanı Gizem Altın Nance ve ABD’li Bilgisayar Mühendisi eşi Bryan Nance, bisikletle İstanbul’dan başlayıp Avusturalya’nın Sidney şehrine kadar sürecek 17 aylık yolculuğa dün (9 Mart Pazar)  İstanbul Taksim Gezi Parkı’ndan başladı.
        

    10.03.2008

    Bisikletle 25 bin kilometre yol kat ederek tamamlanması planlanan yolculuğun ilk etabında bisikletseverlerin Tuzla’ya kadar eşlik ettiği çift, Türkiye’deki kent planlamalarında bisiklete yer verilmesini ve küresel ısınmaya karşı önlemler alınması gerektiğini söyledi. Yola çıkmadan önce basın toplantısı düzenleyen Gizem Altın Nance, "Nerede ne kadar kalacağız? Ne yiyeceğiz? Hangi yolları kullanacağız? diye ayrıntılı bir program hazırladık. Karadeniz üzerinden Gürcistan’a oradan da Azerbeycan’a gideceğiz. Daha sonra İpek Yolu’ndan Çin’e ulaşacağız. Çin’den Güneydoğu’ya ineceğiz. Avustralya’nın Kuzeydoğusu’nu da geçtikten sonra Sidney’de varacağız" dedi.

    Bisikletin Avrupa’da tam anlamıyla bir ulaşım aracı olarak kullanıldığını belirten Gizem Altın Nance, "Türkiye’de insanlar markete bile otomobilleriyle gidiyor. Avrupa’da bisiklet kullanımı çok yaygın. Daha fazla bisiklet kullanımı nedeniyle Avrupa’da hava kirliliği de çok az. Türk hükümetinin ulaşıma bakış açısını değiştirmesini ve bu konuda Türkiye’nin de Avrupa standartlarını yakalamasını istiyoruz" diye konuştu.

    Bryan Nance ise "25 bin kilometre beni korkutmuyor. Çünkü her gün 50 ila 75 kilometre arasında yol kat etmeyi planlıyoruz" dedi.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8415155.asp?gid=48&sz=75382    

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu