YUKARI

Enerji

Eklenme Tarihi: 06 Aralık 2022

2022’de Yenilenebilir Enerji Hedefleri

  • Mısır’da gerçekleştirilen COP27 İklim Konferansı’nda ‘2022’de Yenilenebilir Enerji Hedefleri: Tasarım Rehberi’ adlı raporu yayınlandı.

    Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA), Mısır’da gerçekleştirilen COP27 İklim Konferansı’nda ‘2022’de Yenilenebilir Enerji Hedefleri: Tasarım Rehberi’ adlı raporu yayınladı. Rapor, hükümetleri iklim krizine karşı belirlenen acil hedeflere ulaşmasına yardımcı olabilecek yenilenebilir enerji hedeflerinin nasıl tasarlanacağı ve uygulanacağı konusunda desteklemeyi amaçlıyor. Ülkelerin emisyon azaltımı konusundaki katkı beyanlarındaki hedefleri ile ulusal enerji planları arasındaki uyumsuzlukları, bu konuda küresel eğilimleri ve yenilenebilir enerji kullanımları ile planları konusunda mevcut görünümü de rakamlarla ortaya koyuyor.

    143 ülkenin somut hedefleri var
    IRENA’nın raporuna göre, Paris Anlaşması’nın 183 tarafı arasında, ulusal olarak belirlenmiş emisyon azaltım taahhütleri içinde yenilenebilir enerji bulunan ülkelerden 143’ünün enerji sektörüne odaklanan somut hedefleri bulunuyor. Sadece 12 ülke, toplam enerji karmasında yenilenebilir enerjiye dair bir yüzde hedef taahhüt etti. ‘Temiz Enerji’nin haberine göre, raporla ilgili açıklama yapan IRENA Genel Direktörü Francesco La Camera, dünya liderlerine yenilenebilir dağıtım açığını acilen kapatma çağrısında bulundu. Yenilenebilir enerjilerin kolayca ulaşılabilir bir iklim çözümü sunduğunu ancak acil eylem gerektirdiğini vurgulayan La Camera, “İklim taahhütleri, yenilenebilir enerjilerin tam ve kullanılmayan potansiyelini ortaya çıkarma hırsını artırmalı. Gerçek bir aciliyete ihtiyaç var. Bazı ilerlemelere rağmen, enerji geçişi yolunda olmaktan çok uzak. Herhangi bir kısa vadeli eylem eksikliği, 1.5 °C’yi ulaşılabilir seviyede tutma şansını daha da azaltacaktır. COP27’nin ‘uygulama için birlikte’ sloganı altında, sahadaki insanlara ve topluluklara fayda sağlamak için vaatlerden somut çözümlere geçmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu